Over ons

De stichting Vrienden van Nieuw Spraeland is opgericht op 1 juli 1993 en is statutair gevestigd in de gemeente Tilburg. Wij zetten ons in voor wetenschappelijk onderzoek naar zorg aan mensen met een verstandelijke beperking en psychische en/of gedragsproblematiek. We stimuleren dit onderzoek met financiële ondersteuning aan personen en instellingen.

Vrienden van Nieuw Spraeland is Erkend goed doel door toezichthouder CBF.

Wat is de Erkenning voor goede doelen?

De Erkenning is het keurmerk voor goede doelen dat door het CBF, Toezichthouder Goede Doelen wordt uitgegeven. Met de Erkenning laten organisaties zien dat ze voldoen aan strenge kwaliteitseisen. Voor grotere organisaties gelden uiteraard andere eisen dan voor kleinere. Maar liefst 4,4 miljard euro aan geefgeld staat onder toezicht van het CBF. Aan een Erkend Goed Doel kun je gerust geven omdat je ervan uit kunt gaan dat de organisatie daadwerkelijk bijdraagt aan een betere wereld, zorgvuldig omgaat met elke euro, verantwoording aflegt en zich onafhankelijk laat controleren.

Transparantie in één oogopslag: Het CBF-Erkenningspaspoort.

Het CBF-Erkenningspaspoort toont op een eenduidige en neutrale wijze de belangrijkste informatie van een Erkend Goed Doel. Transparantie in één oogopslag dus. Het paspoort bevat zowel kwalitatieve informatie over de doelstelling en activiteiten van de organisatie als financiële kengetallen. Deze laatste zijn door het CBF gevalideerd. 

Bekijk ons CBF- erkenningspaspoort.

Bestuur

Het bestuur van stichting Vrienden van Nieuw Spraeland bestaat uit:

  • G.C.J. Heerkens – Brunschot, secretaris
  •  J.G.P. Nauts
  • H.J. Nieuwenhuizen, voorzitter
  • B.W.F. Van Broeckhoven
  • M.J. Wisznievski, penningmeester

Bestuursleden werken pro deo en betalen zelf hun reiskosten. De vergaderkosten komen voor rekening van de stichting.

Jaarverslagen

Beleidsplan

Statuten

Privacy

De bescherming van de privacy van onze donateurs vinden wij belangrijk en daarom gaan wij uiteraard zorgvuldig om met uw gegevens. We verwerken niet meer gegevens dan absoluut noodzakelijk en gaan er strikt vertrouwelijk mee om.  Voor ons volledige Privacy Protocol lees verder : 2018 mei privacyprotocol

Feedback- en klachtenregeling

De Stichting Vrienden van Nieuw Spraeland doet haar uiterste best om donateurs en andere betrokkenen zo goed mogelijk van dienst te zijn. Toch is het mogelijk dat er zaken fout gaan of niet zoals afgesproken. Hebt u kritiek of suggesties voor verbeteringen? Laat het ons weten. Wij hopen in dat geval in een gesprek tot een oplossing te komen. Daarnaast is het mogelijk om gebruik te maken van de klachtenregeling.

Klachtenregeling voor donateurs van de Stichting Vrienden van Nieuw Spraeland

Feedback -en klachtenregeling van de Stichting Vrienden van Nieuw Spraeland 

© 2024 - Stichting Vrienden van Nieuw Spraeland
Naar boven