De privacy van de donateur

De nieuwe Europese privacy wet gaat 25 mei 2018 in en zorgt er voor dat particulieren beter hun persoonsgegevens kunnen beschermen en kunnen opvragen wat er over hun aan persoonsgegevens is vastgelegd. Dat geldt ook voor donaties aan een goed doel. Goede doelen moeten uitleggen wat zij met uw persoonsgegevens doen en u kunt daar controle over uitoefenen.
Uw privacy is belangrijk. Ook voor ons! Stichting Vrienden van Nieuw Spraeland maakt voor online donaties gebruik van de donatiemodule van Geef.nl Daarom zijn wij zeer verheugd met het bericht dat deze donatiemodule als één van de eerste donatiemodules volledig voldoet aan de nieuwe privacyregelgeving.
U bepaalt zelf of uw persoonsgegevens vanuit de donatiemodule worden doorgezet naar de Stichting Vrienden van Nieuw Spraeland. U kunt hiervoor kiezen als u op de hoogte gehouden wilt worden over de activiteiten van de stichting. Mocht u in een later stadium willen inzien welke gegevens precies van u zijn vastgelegd of wilt u deze alsnog verwijderen dan kan dat. U kunt ook direct al beslissen anoniem te doneren. Dan worden er geen persoonsgegevens verzameld.
Voor meer informatie heeft Geef.nl nog een aantal veelgestelde vragen met bijbehorende antwoorden opgenomen.


Terug naar blog overzicht
© 2024 - Stichting Vrienden van Nieuw Spraeland
Naar boven