Corona zelfhulpboekjes

Het nieuwe coronavirus heeft een enorme impact, ook op het leven van mensen met een verstandelijke beperking. Om hen te ondersteunen in deze onzekere en soms angstige tijden, heeft de Universiteit van Glasgow een serie online zelfhulpboekjes geactualiseerd en opnieuw gepubliceerd. De Academische Werkplaats Leven met een verstandelijke beperking (AWVB; Tranzo, Tilburg University)  heeft deze boekjes vertaald naar het Nederlands. 

Vanaf vandaag zijn de boekjes, inclusief bijbehorende handleidingen, gratis te downloaden op coronazelfhulpbrochures.nl

De boekjes gaan over angst voor het coronavirus, somber zijn, goede nachtrust, hulp bij het oplossen van problemen en hulp om actief te zijn en je fijner te voelen. Daarnaast is er een algemeen inleidend boekje. De serie is bedoeld om mensen met een verstandelijke beperking te helpen om over hun gevoelens te praten. De boekjes kunnen worden gebruikt met ondersteuning van familieleden, vrienden, vrijwilligers, begeleiders en andere betrokkenen. Bij elk van de 6 boekjes hoort een handleiding die zij kunnen gebruiken bij het inzetten van ieder boekje in het gesprek met de persoon met een verstandelijke beperking. 

Prof. Petri Embregts hoopt dat de zelfhulpboekjes helpen bij het leren omgaan met de huidige situatie waaraan we samen vorm moeten geven. Wilt u  laten weten wat u van de boekjes vond, of heeft u een vraag, stuur dan graag een e-mail naar Luciënne Heerkens, kennismanager AWVB: g.c.j.heerkens@uvt.nl.


Terug naar blog overzicht
© 2024 - Stichting Vrienden van Nieuw Spraeland
Naar boven