Belang van familienetwerken.

Binnen de Academische Werkplaats Leven met een Verstandelijke Beperking (AWVB, Tranzo, Tilburg University) spelen de verhalen van mensen met een verstandelijke beperking en hun ouders een belangrijke rol. Hun ervaringen hebben prof. dr. Petri Embregts geïnspireerd een promotieonderzoek te starten naar familienetwerken van mensen met een verstandelijke beperking. 

In opdracht van zorgorganisatie Dichterbij heeft Sanne Giesbers dit promotieonderzoek naar familienetwerken van mensen met een lichte verstandelijke beperking uitgevoerd onder begeleiding van prof. dr. Petri Embregts, prof. dr. Richard Hastings, prof. dr. Andrew Jahoda, en dr. Lex Hendriks.

Op vrijdagmiddag 24 januari 2020 zal Sanne Giesbers haar proefschrift verdedigen in de Aula van Tilburg University:

It’s not who you know, It’s how you know them. Support in formal and informal networks of people with mild intellectual disability.

Stichting Vrienden van Nieuw Spraeland heeft financieel bijgedragen aan de realisatie van het praktijkproduct  Familie & Zo: een app die op een systematische wijze de ondersteuning in familienetwerken van mensen met een lichte verstandelijke beperking en een eventuele bijkomende psychische stoornis of gedragsstoornis in kaart brengt en op deze manier bijdraagt aan participatie en inclusie van mensen met een verstandelijke beperking. 


Terug naar blog overzicht
© 2024 - Stichting Vrienden van Nieuw Spraeland
Naar boven